Tre Små Kinesere

Tre små kinesere. Foto: Marthe Vannebo

Forestillinger

Henter programmet

“KINESERNE KOMMER!”

Langt tilbake i urtida, i 1988, fant du denne graffitien overalt i Trondheim sentrum. Folk klødde seg i hodet og lurte på hva i h... dette kunne være. Mysteriet ble oppklart for de fleste Trondhjemmere, og ellers i landet, da Tre Små Kineseres første album kom i 1990. Siden den gang har det blitt 12 album og hundrevis av konserter.

Og Risnes og Co ligger ikke på latsiden, for 2023 starter trioen med et smell! Da kommer deres album nummer 13 (en retur til deres opprinnelige akustiske lydbilde) hånd i hånd med en etterlengtet norgesturné. Med seg på turneen har bandet helt nye låter - selvsagt i skjønn forening med gode, gamle klassikere fra en elsket katalog.

En konsert med Tre Små Kinesere er en ganske annerledes opplevelse enn det å sitte hjemme og plystre til platene. I hjembyen Trondheim er det nesten ikke mulig å høre bandet over publikums allsang, noe høstens konsert på Byscenen ble nok et bevis på.

Dette, kombinert med Risnes’ “tullprat” og gode historier mellom låtene, er noe av det som gjør disse konsertene til en minneverdig opplevelse.

Gutta leverer alltid, om det er 74 eller 740 i salen: "Vi håper selvsagt på det siste, og det innebærer at akkurat du får ut fingeren og dukker opp, om du vil synge eller ikke!”

Kineserne kommer til Sunndal kulturhus den 4. oktober. Kommer du?

Tre Små Kinesere

Det er ikke alle artister forunt å gi ut et av sine beste album etter å ha holdt på i over 30 år, men vi våger å påstå at dette er tilfelle for Tre Små Kinesere og "Nærbilda Av Oss".

Tre Små Kinesere har vært innom mange stilarter og hatt mange forskjellige lydbilder i tida siden de eksploderte inn på den norske musikkscenen i 1990 med debutalbumet "365 Fri." Ut av en rockegenerasjon, skapte Tre Små visepop med fokus på gode tekster og innhold. Tre tiår senere, og Tre Små Kinesere leverer fortsatt visepop i særklasse! Det nye, men allikevel gamle lydbildet de debuterte med, en akustisk trio, ble forlatt allerede på album nummer to. Når dette da tas opp igjen på kommende album, kan man på mange måter kalle det en direkte oppfølger til debutalbumet, ettersom de vender tilbake til det originale, akustiske soundet.

Gruppa var på turné da Norge ble stengt ned den 20 mars 2020. Før det hadde de rukket å spille en del konserter som ren trio, for første gang på 30 år. Disse konsertene gjorde at det gamle lydbildets gjennomskinnelige kvaliteter ble gjenoppdaget av bandet selv. Siden det gamle lydbildet kom tilbake, var det også naturlig å inkludere de to andre originalmedlemmene i arbeidet. Baard Slagsvold har skrevet 4 strykearrangementer, og Øystein Hegge er medkomponist på to låter.

Albumet er produsert av lydmagiker Magnus Børmark, i samarbeid med Ulf. Magnus er kjent fra bl.a Gåte og 22, han har gitt den akustiske trioen en spennende ekstra dimensjon. Albumet er spilt inn i Øra Studio og Ulfs Krypten, mikset av Lars Lien og mastret av Ulf Holand.

Arbeidet med Tre Små Kineseres 13 studioalbum har samlet de gode kreftene som har preget Tre Små Kineseres produksjon fra debuten og fram til idag.

Det nye albumet har deres lett gjenkjennelige trondhjemske miks av tull, tøys og blodig alvor.

"Vi ska lag nye sanga sammen og vi ska syng dem enda ber" kan stå som bandets motto for albumet.

Besetningen består av Ulf Risnes på sang og gitar, Kjetil Sandnes på bass og sang, Lars Lien på tangenter og sang, Tor Haugerud på trommer og Magnus Børmark på "space".