Trondheimsolistene med Håvard Gimse

Trondheimsolistene Håvard Gimse konsert Sunndal

kl 1930 Fredag 4. februar 2022 spiller Trondsheimsolistene med Håvard Gimse til Hov kirke!

  - en godtepose av noe helt nytt, noe ikke så veldig kjent ... og Mozart

I kveldens konsert presenterer Trondheimsolistene et repertoar fra ulike prosjekt ensemblet har jobbet med de siste årene. Her får vi høre både kjente og ukjente verk av både kjente og til dels ukjente komponister. 

Finske Aulis Sallinens strykekvartett nr. 3 er basert på en finsk folketone som behandles i ulike variasjoner, Amerikanske og Oslo-baserte Futrells "Schism )) Pier" er et resultat av en workshop de hadde sammen i fjor, der komponisten fikk teste ut orkesteret og noen ideer han hadde, og resultatet får nå endelig sin utframførelse. Svenske Britta Byströms "A Walk to GADE" er skrevet som en "introduksjon" til den danske komponisten Niles Gades Novelette nr. 1 i F-dur, der melodiske temaer og figurer spinnes videre på som i en fantasiaktig og improvisatorisk dagdrøm. 

Håvard Gimse og Trondheimsolistene har stor gjensidig glede av å samarbeide med hverandre og tre klaverkonserter av Mozart (nr.11-13) ble spilt inn i Frimurerlogen i april 2021. Nå gleder de seg til å dele Mozarts klaverkonsert nr. 13, denne briljante og festlige klaverkonserten, med et levende publikum til stede.