En helaften med Beatniks

kjape2

Møt Kjell Asperud «Kjaperud» og Svein Finjarn i samtale med Ole Magne Ansnes på Øra kafé

En internasjonale popstjerne

og en norsk gitarhelt

Kjell Asperud har nylig gitt ut bok – «En rockestjernes erindringer». Her er det masse historier fra livet med bandet «Titanic» - og Kjaperuds gode kontakter med verdensstjerner som Jim Morrison, Keith Emerson og Bob Marley.

Kjell Asperud spilte med bandet Titanic på 1970-tallet. De ble Norges første internasjonale popstjerner – lenge før Aha og Kygo. Med hiten Sultana i 1971 gikk de opp til 5. plass på hitlistene i England, og på Radio Luxembourg gikk de helt til topps. De levde popstjernelivet i Paris, og hadde kontakt med de største stjernene i popverdenen. Litt fra dette livet fortalte Kjaperud om for lett måpende programledere i God Morgen Norge en tirsdag tidlig i oktober. På Øra kafe får vi høre enda mer – og ikke minst om starten på poplivet med norske The Beatniks – der Kjaperud var med som sanger gjennom halve 60-tallet.

Og da er vi på sporet av det pågående 60-årsjubileet til nettopp The Beatniks – med Svein Finjarn som grunnlegger og musikalsk leder. Bandet platedebuterte under eget navn i 1962, og oppnådde stor popularitet både i Norge og Sverige. Bandet har hatt en rekke besetninger, og Finjarn har også selv vært borte fra bandet i lengre perioder. Ikke minst er han kjent som gitarist i New Jordal Swingers. Han var også med på flere utgivelser med legendariske Vanguards, i tillegg har han gitt ut syv soloalbum. Finjarns navn står skrevet med store bokstaver i norsk pop- og rockehistorie.

kjape.jpg

Programmet 30. oktober vil se slik ut:

Øra kafé:

16.00: Boksalg og signering

16.30: Møte med Kjell Asperud «Kjaperud»

17.00: Svein Finjarn blir med på praten

kjape3.jpgKjape4.jpg

Sunndal kulturhus:

Det blir nytt forspill til konserten med The Beatniks på kulturhuset fra kl. 18.00. Rundt 18.30 framfører Jazzåkoret kjente sanger fra den aktuelle tidsepoken. Det skjer i foajeen.

19.30: The Beatniks i Hovshall

Etterpå: Signering, salg og prat med bandet i Foajeen.

Og Øra kafé er selvfølgelig åpen utover kvelden.