Irsk aften med Tradish

Mandag 20. september blir det atter en gang Irsk aften i Støgu med en konsert av folkemusikkbandet Tradish!

Om Tradish

Som en del av en levende tradisjon, så er Tradish interessert i å utforske måter å sy sammen gammelt og nytt, fortid og nåtid, med respekt for røttene samtidig som man sørger for å holde musikken frisk og levende. Hvert medlem av Tradish har brukt storparten av sitt liv på musikkscener fra små pubber til store konsertsaler og festivaler, noe som lar Tradish oppfylle ønskene både til den mest krevende, tradisjonelle irske folkemusikkentusiasten og et bredere publikum som ellers ikke hører på irsk folkemusikk.

Historien

Irsk tradisjonel folkemusikk har en lang og fascinerende utvikling. Men selv om tradisjonen har hovedsaklig kommet fra Irland, så skal man ikke glemme at mange av innovasjonene i irsk folkemusikk ikke kommer kun fra Irland. Man står i gjeld til utenlandske musikere som har flyttet til, eller som har emigrert fra Irland, som har tatt med seg sin musikk og kultur og latt den utvikle seg.

De siste 200 årene så har tradisjonel irsk musikk utviklet seg til et mektig tre med greiner som strekker seg omkring i verden. En kombinasjon av Irsk emigrasjon og uforbeholden kjærlighet til musikken har blomstret til noe som absolutt kan kalles for et globalt fenomen!

 

Om helaften

Støgu åpner mandag 20. september kl 1900. De vil være salg av mat og drikke! Konserten starter ca kl 2000 med en pause. Billettpris kr 300,-.