En kveld med Karianna og Henning Sommerro, John Pål Inderberg og vokalgruppa Røyst

Vokalgruppa Røyst

Karianna og Henning Sommerro, John Pål Inderberg og vokalgruppa Røyst

Tirsdag 25. juni kan du få oppleve et spennende ensemble på Lady-scenen i Sunndal kulturhus: Far og datter Sommerro, John pål Inderberg, og vokalgruppa Røyst.

Det er en spennende gjeng som du får møte på Lady-scenen i Hovshall i Sunndal kulturhus denne kvelden:

Karianna Sommerro (24) er skuespiller, sanger og danser, oppvokst i Trondheim. Hun er utdannet ved Bårdar Akademiet og går 2. året på Teaterhøgskolen i Verdal. Karianna har gjennom flere større roller fått en bred innen sang, teater og dans. Hun har medvirket i produksjoner ved bl.a. Trøndelag Teater, Opera Trøndelag, Gurispelet, Dyreparken i Kristiansand og DKS. Sammen med Åsmund Lockert Rohde er hun produsent og skuespiller i kompaniet SommerRohde. Hun mottok Sparebank1 SMN sitt talentstipend for 2016 og ble utnevnt som "Årets trønderske musikkteatertalent" av Opera Trøndelag samme år.

Henning Sommerro er komponist, organist/pianist, sanger og professor ved NTNU. Han har skrevet viser, (Vårsøg, Blå salme) kammermusikk, kor- og orkestermusikk, samt opera-, film- og teatermusikk. Hans ferske violinkonsert ble i fjor framført fire ganger med Oslofilharmonien.

Han er også en viktig bidragsyter og brobygger innen improvisasjonsmusikk, samt formidler og arrangør av folkemusikk. Henning Sommerro har mottatt komposisjonsbestillinger fra mange land og har turnert i Europa og USA, medvirket på utallige CD'er og mottatt mange priser.

John Pål Inderberg er saxofonist, dadaistisk diktoppleser, humorist og professor emeritus ved NTNU. Han byr på alt fra Stein Ingebrigtsen sitt danseband til den amerikanske jazzlegenden Lee Konitz. Inderberg regnes som landets fremste barytonsaxofonist.

Han ar i mange år sentral under oppbyggingen av jazzlinja ved NTNU. Inderberg er stadig på farten i inn og utland sammen med ulike musikere/band. Eksempel på priser han har mottatt er Buddystatuetten og Lindemannprisen.

Sammen er Inderberg og Sommerro en uforutsigbar duo. Lek og humor står sentralt krydret med litt alvor, men med Karianna med på laget har vi en forventning om at det blir en allsidig kveld med også noen perler fra musikal-historien.

Vokalgruppa Røyst skal også vere med og fylle Hovshall med lokale folketonar arrangert av Henning Sommaro på den spektakulære Lady-scena 25. juni. Røyst vart etablert våren 2017 og består av Ingeborg Singsdal, Tuva Vaage Brådalen, Anne Berit Jordal og Ingrid Sandvik. Røyst har ein tendens til å dukke opp i ulike lag og overraske med song. Repertoaret spenner frå folkemusikk til pop.

Konsert kl 19.30 25. juni 2019 i Hovshall. Billettpris kr: 350,-