Nyttårskonsert med Trondheimsolistene

Trondheimsolistene

Opplev Trondheimsolistene sammen med Sigrid Vetleseter Bøe!

Billettpris kr 250,-

Fredag 2. februar kl 1900.

 

TRONDHEIMSOLISTENE er et dynamisk kvalitetsensemble av musikere tilknyttet Trondheim. Orkesteret ble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn.  Dagens kunstneriske leder, Geir Inge Lotsberg, viderefører utviklingen av TRONDHEIMSOLISTENE som et topp profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet.

Gjennom sine konserter og turnéer over store deler av Europa, Asia, USA og Sør-Amerika har TRONDHEIMSOLISTENE utviklet seg til å bli et av de mest spennende kammerorkestrene på den internasjonale arena.  Orkestret samarbeider med solister som Truls Mørk, Daniel Hope, Marianne Thorsen, Tine Thing Helseth, Håvard Gimse og Andreas Brantelid.  Fremfor alt er det langvarige samarbeidet med Anne-Sophie Mutter et tydelig bevis på TRONDHEIMSOLISTENEs kvalitet, og innspillingen av Vivaldis ”Årstidene” på Deutsche Grammophon har blitt lovprist over hele verden. 

TrondheimSolistene er en viktig formidler av norsk musikk, orkestret har bestilt og urframført en rekke verker og har alltid med norsk musikk på sine turnéer.  De har gjort en rekke innspillinger bl.a. av Grieg-verker, bestillingsverker og store romantiske verk som Tsjaikovskijs Serenade og Strauss` Metamorfoser. TRONDHEIMSOLISTENEs diskografi inkluderer nå totalt over 25 plateinnspillinger hvorav flere er prisbelønte. "Mozart Violin Concertos" med Marianne Thorsen fikk Spellemannpris for beste klassiske CD i 2006. "Divertimenti" ble i 2008 nominert til Spellemannpris og hele tre GRAMMY priser. Divertimenti er også verdens første rene musikkutgivelse i Blu-ray formatet. Orkesterets plate, ”In Folk Style” ble tildelt Spellemannpris for beste klassiske utgivelse i 2010 i tillegg til at den ble nominert til to GRAMMY priser. TRONDHEIMSOLISTENEs ”Souvenir”, oppnådde også GRAMMY nominasjon i tillegg til at den høstet mange lovord i både norsk og internasjonal musikkpresse. ”Reflections” oppnådde hele tre GRAMMY nominasjoner og ble tildelt Spellemannpris for beste klassiske utgivelse i 2016.

Med høy internasjonal kvalitet og nyskapende kunstnerisk profil bidrar TRONDHEIMSOLISTENE til økt tilgjengelighet, oppmerksomhet og bevissthet rundt det kunstneriske uttrykk -  kammermusikk.  Orkestret har vakt stor oppsikt og høster anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt på grunn av dets høye kunstneriske kvalitet, i kombinasjon med ungdommelig friskhet og sprudlende, entusiastisk spilleglede. Stadig nye fruktbare samarbeidsprosjekt og konstellasjoner har tilfredsstilt både musikere og publikum, og orkestret har gjort seg bemerket med stor musikalsk fleksibilitet, fra barokk og romantisk repertoar til tango, jazz, folkemusikk, rock og forskjellig slags samtidsmusikk.

Professor Bjarne Fiskum etablerte orkesteret som i starten var en arena for profesjonell konserterfaring for strykere ved Musikkonservatoriet i Trondheim.

TRONDHEIMSOLISTENEs Hovedsamarbeidspartnere er NTNU, Statoil og Sparebank 1 SMN.